Спочатку аудит, потім – тарифи

За повідомленням начальника Головного управління цінової політики Василя Яструбинського, остаточне рішення про розміри тарифів на житлово-комунальні послуги для киян буде ухвалено за підсумками аудиторської перевірки «Київенерго», «Київводоканалу» і Дарницької ТЕЦ.

– Час їх введення буде визначено керівництвом міста, але я прогнозую, що це буде з 1 грудня, – зазначив Василь Іванович. – Готується також розпорядження щодо надання громадянам субсидій. Гадаю, воно буде підписано одночасно з розпорядженням з погодження і встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги. У механізмі субсидій буде враховано обіцянки міської влади, зокрема про те, що жителі Києва не платитимуть за житлово-комунальні послуги більш ніж 10 відсотків сукупного сімейного доходу.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яку суму в бюджеті на 2007 рік передбачено на виділення субсидій, пан Яструбинський сказав, що вона може становити приблизно 150 млн. грн. на рік, що «набагато менше, ніж утримати тарифи на попередньому рівні і виплатити дотації підприємствам». Він припустив: наступного року за субсидіями можуть звернутися від 60 до 100 тис. київських сімей.