«Лікарня, доброзичлива до дитини»

Днями у Броварах відбулася знакова для  обласної охорони здоров’я подія – почало працювати  відреставроване і модернізоване за останнім словом медичної науки і техніки відділення Броварської міськрайонної лікарні.

Відкриваючи цей унікальний заклад, в якому обладнано навіть  родильну залу сімейного типу, голова Київської ОДА Віра Ульянченко наголосила, що з таких добрих справ влади на місцях і складається реалізація передвиборної програми Президента України Віктора Ющенка «10 кроків назустріч людям». Що стосується охорони здоров’я, то Київщина у цій соціальній сфері показує приклад. І не тільки кількістю наукових центрів і престижних клінік. Зокрема, наголосила вона, 60 відсотків усіх успішно діючих в Україні сільських фельдшерсько-акушерських пунктів – у столичній області. Один з кращих – у Броварському районі.

Приємно вражена піклуванням броварської районної влади про здоров’я людей, голова Київської  ОДА В. Ульянченко вручила головному лікареві району І. Сокуру чек на 50 тис. грн. на закупівлю дообладнання, з побажанням, аби  в майбутньому пологове відділення отримало звання «Лікарні, доброзичливої до дитини».

Як сказав головний лікар Броварського району Іван Сокур, про турботу  райдержадміністрації про людей свідчить і відроджене пологове приміщення, і новий корпус міськрайонної поліклініки, що зводиться поряд. Шість мільйонів гривень вклала районна влада, щоб довести до пуття  цей ще недавно безнадійний довгобуд. Майже всі кошти  – з позабюджетних фондів «Відродження» і «Здоров’я», які створені з метою соціального розвитку району. Крім того, за останній рік районна влада на чолі з Миколою Діденком подарувала сільським ФАПам 13 автомашин «швидкої допомоги», і навіть одну – місту. Вчасно виплачується медичним працівникам зарплата, вишукуються можливості забезпечити квартирами. І ще одне суттєве досягнення – за рахунок бюджетних коштів і фонду «Здоров’я» усі районні медичні заклади забезпечені безплатними ліками.

Турбота про здоров’я людей повертається, як кажуть, сторицею: в районі помітно знизилася смертність і зросла народжуваність. Якщо в минулому році  на Броварщині народилося 294 маляти, то вже в першому півріччі цього року – 347.

За словами голови Броварської райдержадміністрації Миколи Діденка, це тільки початок. Попереду – будівництво кардіологічного центру, і взагалі, перетворення Броварщини на науковий центр і рекреаційно-оздоровчу зону, «доброзичливу для людини».

На урочистому відкритті пологового відділення голова райради Юрій Кушніренко вручив відзнаки районної ради «Знак пошани» кращим медикам Броварщини.

Галина АНДРОЩУК