Спільна заява Київської міськдержадміністрації та Головного управління МВС України в Києві

До Київської міської державної адміністрації надійшли повідомлення від організацій протилежних ідеологічних поглядів про проведення 14 жовтня 2006р. масових акцій у центральній частині міста Києва.

Особливе занепокоєння викликає інформаційна кампанія, розгорнута представниками радикально налаштованих політичних сил, поширення різного роду взаємних образ та звинувачень. Зокрема, розповсюджуються повідомлення щодо активної підготовки до сутичок під час проведення масових акцій у центрі столиці.

З метою уникнення конфліктів, які можуть призвести до зіткнень і фізичних протистоянь, Київська міська влада провела робочу нараду за участю представників правоохоронних органів та організаторів масових заходів. Представники мерії та правоохоронці запропонували ініціаторам запланованих громадських політичних акцій провести їх у різних місцях або в різний час.

На превеликий жаль, компромісу досягнути не вдалося.

З метою забезпечення громадського порядку, прав і свобод громадян, керуючись статтею 39 Конституції України, Київська міська влада звернулася з позовною заявою до суду щодо обмеження масових акцій на вул. Хрещатик та майдані Незалежності.

Висловлюємо впевненість, що кияни та гості столиці з розумінням сприймуть такі дії міської влади.

Київська міська державна адміністрація та Головне управління МВС України в м. Києві публічно звертаються до організаторів та учасників акцій 14 жовтня 2006 року із проханням проявити взаємну повагу та толерантне ставлення одне до одного, в своїх вчинках керуватися ідеєю національного примирення, не вдаватися до силових засобів у вирішенні політичних суперечок.