Ціни зростуть, а платитимемо менше

Під час розширеної колегії КМДА перший заступник голови столичної держадміністрації Анатолій Голубченко сказав, що до 20 жовтня буде підготовлено наказ про встановлення нових тарифів на житлово-комунальні послуги.

– Із 1 грудня ми можемо почати працювати за новими тарифами, – пояснив Анатолій Костянтинович. – Але спрацювати треба так, щоб жодна людина, яка отримуватиме субсидії, не відчула змін у гірший бік. Щоб вона не ходила по кабінетах і не шукала, до кого звернутися, не збирала купу довідок. У районах буде створено комісії, які пройдуть по всіх квартирах, де потрібно буде виплачувати допомогу. Більшість людей, які мешкають в одно-, дво- та трикімнатних квартирах із доходами до 3700 грн. сплачуватимуть не більше, а менше, ніж нині. Не набагато. Все залежатиме від доходу. Там, де він 1-1,5 тис. грн., сплата буде на 30-40 грн., де 3700 грн. – на 8 грн. менше. І лише заможні сплачуватимуть повну суму.

Пан Голубченко сказав, що сьогодні багато спекуляцій щодо того, що багаті заплатять за бідних. Це не так, – зазначив він, – сплачуватимуть усі стільки, скільки  коштують послуги, – не більше. А ті, хто мають менші доходи, платитимуть менше за рахунок державного і місцевого бюджету.