Формули замість впливу чиновників

Продовжуємо інформувати про ухвали, прийняті Київрадою на останньому пленарному засідання.

Затверджено Порядок передачі майна територіальної громади Києва в оренду, Методику розрахунку орендної плати за використання майна, а також Типовий договір оренди майна територіальної громади Києва. Документами передбачено формули для розрахунку вартості оренди, які, на думку депутатів, мають мінімізувати вплив чиновників на ухвалення рішень, що стосуються оренди комунального майна. Щодо орендної плати, то її диференційовано залежно від цільового використання приміщень. Максимальні ставки встановлено для пунктів обміну валют, ролетних кіосків із торгівлі квітами, аптек, розміщених на станціях метро і в підземних переходах (270 грн./кв. м на місяць). Їх застосовують для мобільних операторів та Інтернет-провайдерів, об’єктів грального бізнесу, а також фінансових установ. Мінімальні ставки встановлено для комунальних підприємств, торговельних закладів, що реалізують продукцію першої потреби, громадських організацій, органів центральної влади, а також видавництв і редакцій журналів, що видаються українською мовою.

Комунальному підприємству «Київпастранс» для поповнення обігових коштів підприємства дозволено передати в заставу майно територіальної громади міста Києва. Йдеться про 34 об’єкти – центральний склад, кузовний цех, склад гум, профілакторій, диспетчерський пункт, адміністративний корпус, споруду котельної, гараж, КПП, закриту стоянку для автомобілів тощо.

Прокуратура Києва опротестувала рішення Київради, яка 2,5 року тому надала будівельній компанії «Кроун» ласий шматочок оболонської землі під спорудження чергової «свічки». Протест депутати мають розглянути на найближчому пленарному засіданні, яке відбудеться в жовтні.

Затверджено перелік земельних ділянок, запропонованих на аукціонний продаж. На торги виставлять по 3 ділянки в Дарницькому, Шевченківському і Голосіївському районах, а також по 1 ділянці в Солом’янському та Деснянському районах. Їхня загальна площа 3,3 га. За оцінками КМДА, ймовірна вартість цих земельних ділянок на земельних торгах може становити 40 млн. гривень.