«Запорожець» на балконі

Якщо влада Києва зацікавиться останньою ідеєю німецьких архітекторів, запатентованою в 93 країнах світу, то вже через кілька років проблема викрадення автомобілів для мешканців столиці просто  відпаде.

Ідея  створення будинків, які мають окремий виїзд на вулицю міста безпосередньо з квартирного балкону, належить проектувальникам компанії «CarLoft». Вона розробила унiкальну конструкцiю житлових будинкiв, мешканцi яких зможуть паркувати авто на... балконi власної квартири!

Перші 15 таких будинків збудовано торік у Берліні та Мюнхені. Цією ідеєю закікавилися й московські градоначальники, які вже виділили кілька земельних ділянок для зведення таких будинків. На думку москвичів, зведення таких будинків не лише унеможливить автоугони, а й дещо розвантажить вулиці. До того ж, не потрібно буде будувати підземний паркінг.

Розроблений нiмцями план будiвлi дозволить розмiстити на балконi не лише паркiнг, а й невеличкий сад. Дiстатися ж на свiй балкон власник квартири може просто на автомобiлi – за допомогою спецiального лiфта, вантажопiдйомнiсть якого дозволяє перевозити не лише малолітражки, а й розкiшнi седани.