Хай вирішить громада

Чимало спекуляцій навколо питання роздержавлення засобів масової інформації державної та комунальної форми власності. Долею муніципальних ЗМІ ми поцікавилися в заступника Київського міського голови–секретаря Київради Володимира Ялового:

– Наміри провести таку реформу – рецидиви тоталітарного мислення, старої системи. Ніхто не має права вирішувати за територіальну громаду бути, приміром, «Вечірньому Києву» та іншим мас-медіа муніципальними чи приватними. Тим паче, що таких видань усього п’ять відсотків від загальної кількості.

Усі форми власності в державі мають бути рівними: приватна, державна і комунальна. На жаль, роль комунальної принижується через те, що за останні півтора десятиліття депутати не спромоглися прийняти закон про комунальну власність. У Києві залишилася найбільша її частка й дехто сподівається на дерибан: аби і «Вечірку» зробити своєю. Тому моя позиція така: я категорично проти подібних підходів до муніципальних ЗМІ, вони мають такі ж права на існування, як і приватні з державними. Інакше буде порушено права громади.