Кубок Стели Захарової святкує найперший ювілей

Завтра в столичному Палаці спорту стартує традиційний міжнародний турнір із спортивної гімнастики «Кубок Стели Захарової». Цьогоріч популярні та представницькі змагання, що триватимуть два дні, проводяться під егідою Організації Об’єднаних Націй і приурочуються до двадцятих роковин Чорнобильської катастрофи.

– Перший турнір відбувся 2002 року, – нагадала спеціально для читачів «Вечірки» фундатор і головний організатор яскравого дійства олімпійська чемпіонка Стела ЗАХАРОВА. – Нинішній, певною мірою, ювілейний – уже п’ятий за ліком. Однак основна мета змагань – популяризація спортивної гімнастики в Україні та світі – залишається незмінною й донині.

Видатна вітчизняна гімнастка, взявшись за справу складну і неабияк важливу, досягла головного: кияни та гості столиці мають нагоду безпосередньо спостерігати за виступами провідних спортсменок сучасності. Тепер уже в це важко повірити, проте до появи іменного турніру Захарової наше місто впродовж десятиліття було відірваним од чарівного світу гімнастики!..

Цьогорічні змагання, за попередньою заявкою, зберуть команди з п’ятнадцяти держав – Японії, Китаю, Греції, Канади, Чехії, Бельгії, Білорусі, Хорватії, Казахстану, Угорщини, Фінляндії та інших. На старт вийдуть юніорські та дорослі колективи (в останніх задіяні жінки від 15 років і старші та чоловіки віком понад 18 років). Окрім звичних спортивних призів, лауреати змагань отримають ще й ексклюзивні ювелірні прикраси. Втім, без пам’ятних сувенірів не залишиться ніхто.

Очікується, що турнір відкриє Президент України Віктор Ющенко, а серед почесних гостей будуть президент Міжнародної федерації гімнастики Бруно Гранді та координатор системи ООН в Україні Френсис О’Доннелл. У великій концертній програмі виступлять, зокрема, народний артист України Володимир Гришко та юна співачка Аліна Гроссу.