Лікарня майбутнього на Печерську

– Упродовж двадцяти років точилися розмови про будівництво дитячої лікарні на Печерську, – так розпочав свій виступ на урочистостях з приводу відкриття на вулиці Підвисоцького нового корпусу дитячої лікарні № 7 голова Печерської РДА Анатолій Коваленко. – І от це сталося. Ми відкриваємо дитячий медичний центр, у складі якого лікарня, поліклініка та найсучасніший діагностичний центр.

Про цей медичний заклад наша газета розповіла ще місяць тому, додавши, що наприкінці березня його буде відкрито. Обіцянку влада виконала.

– Ми у Києві за останні роки багато зробили для медицини, – зазначив Київський міський голова Олександр Омельченко. – А зробити треба ще більше. Останнім часом відкрито центр СНІДу, сьогодні став до ладу цей чудовий дитячий медичний центр, наприкінці року відкриємо центр туберкульозу, два кардіологічні центри. Найближчі роки будуть у столиці роками здоров’я киян. Бюджетом міста на це передбачено один мільярд 260 мільйонів гривень.

Академік, професор, завідувач кафедри педіатрії Київського медичного університету, головний педіатр Києва Віталій Майданник (він працюватиме у новому центрі) наголосив, що подія сталася надзвичайна, оскільки за статистикою дитячі лікарні у столиці вводяться у дію один раз на 15 років. Тут працюватимуть відомі не лише у нашій країні фахівці. Приємно, що у лікарні надаватимуть допомогу не лише дітям з Печерського району, а й з усієї України.

Такого медичного закладу мені досі бачити не довелося. Є навіть дитяча сауна, басейн, душовий, механотерапевтичний і ванний зали, обладнані ваннами для бальнеологічних процедур і водного масажу, зал лікувальної фізкультури. Відкрито нові відділення, обладнані найсучаснішою технікою, – функціональної діагностики, томографії, рентгенологічне, розширено стоматологічне відділення тощо. Стаціонар розраховано на 120 ліжок.

Територію лікарні тільки почали приводити до ладу. Зеленбудівці завозять чорнозем, і з настанням тепла висадять дерева, кущі і квіти. А щоб легше було підтримувати порядок, міський голова подарував медичному закладу дві миєчні машини. Від печерської влади також був подарунок – трактор «Катерпілер», здатний прибирати, копати, рівняти землю.