Черновецького зобов’язано спростувати недостовірні відомості

Учора рішенням Печерського районного суду м. Києва задоволено позов Омельченка О.О. до Черновецького Л.М. В ухвалі визнано такими, що не відповідають дійсності, ганьблять честь і гідність Омельченка Олександра Олександровича відомості, оприлюднені 21.10.2004 року на пленарному засіданні Верховної Ради України Черновецьким Леонідом Михайловичем, а саме: «...Сегодня, например, Киевская городская администрация во главе с Омельченко за бюджетные деньги (если вы не проголосуете за этот законопроект, он будет делать это и дальше) покупает за 12 миллионов долларов самолет и летает на нем, в то время как люди умирают в округах с голоду...».

Зобов’язано Черновецького Л.М. спростувати поширені 21.10.04 на пленарному засіданні Верховної Ради України недостовірні відомості шляхом опублікування за свої кошти негайно після набрання чинності рішення  суду в газеті «Голос України» наступного тексту: «Проголошену мною на пленарному засіданні Верховної Ради України 21.10.04 інформацію про те, що «Киевская городская государственная администрация во главе с Омельченко за бюджетные деньги (если вы не проголосуете за этот законопроект, он будет делать это и дальше) покупает за 12 миллионов долларов самолет и летает на нем, в то время как люди умирают в округах с голоду\", вважати такою, що не відповідає дійсності, оскільки літак у власність ні Київської міської державної адміністрації, ні особисто Омельченка О.О. придбаний не був та ними не використовувався».

Із Черновецького Леоніда Михайловича на користь Омельченка Олександра Олександровича на відшкодування моральної шкоди стягнуто 10.000 гривень та судові витрати по справі.

Прес-служба Київської міської державної адміністрації