Прямі угоди на тепло

– Постачальники теплової енергії  мають укладати прямі угоди зі споживачами, тобто мешканцями квартир, – переконаний начальник Головного управління житлового господарства Віктор Вакараш.

Він зазначив, що кияни не задоволені рівнем послуг, наданих «Київенерго». Проте, за словами пана Вакараша, за неякісні послуги постачальників нині вимушені відповідати жеки, які самостійно цих послуг не надають. Тому, вважає він, «Київенерго» і «УкрКанПауер» (Дарницька ТЕЦ) мають створити структури, які представлятимуть їхні інтереси у відносинах з киянами. Ні жеки, ні ОСББ не повинні відповідати за несплату комунальних тарифів недобросовісними споживачами.  Нині постачальники відсуджують майно жеків, а не конкретних громадян.

– Ми вважаємо, що постачальники також разом із жеками  мають вживати заходів щодо боржників за теплову енергію, – сказав Віктор Вакараш. – Тепловикам слід піти таким самим шляхом, як електроенергетикам: заборгував – електрику відключили. Це дисциплінує обидві сторони. Постачальник теплової енергії зобов’язаний не тільки виробити продукцію, а й продати її споживачеві. Він має забезпечити якість послуг, встановити лічильники на виході з котельної та на вході в будинок. Проблеми з теплом нинішньої зими довели, що в більшості випадків у недогріванні помешкань винні тепловики, які не забезпечували необхідної температури.