Я – громадянин України

Цікаво, по-домашньому тепло і водночас урочисто відбулося вручення перших паспортів у Святошинському районі. На церемонію, яка відбулася у концертній залі Київської школи мистецтв № 8, прийшов голова району Володимир Мазепа та його заступники, також народна артистка України Таїсія Повалій і олімпійська чемпіонка з гандболу Людмила Бобрусь-Порадник. Окрім районних працівників паспортно-візової служби, завітали їхній столичний начальник Ігор Моренець та голова районного суду Михайло Біда.

Першими отримали паспорти кращі учні святошинських шкіл. Їх викликали на сцену невеличкими групами, і ведучий розповідав про кожного з них: як навчається, чим захоплюється і ким хоче стати. Юнаки й дівчата уже чимало досягли, здобувши перші перемоги в олімпіадах, всеукраїнських конкурсах, творчих та спортивних змаганнях. А учень Гімназії східних мов Віктор Джигура – уже сьогодні міністр закордонних справ учнівського самоврядування.

Чарівна Таїсія Повалій теж вручала паспорти учням. Вона сказала, що залюбки повернулася б у своє шістнадцятиріччя, аби отримати перший документ громадянина у такій святковій атмосфері. Тепло привітав юнаків та дівчат із повноліттям почесний гість, старший прокурор відділу Генеральної прокуратури України Анатолій Богданов – цього дня отримав паспорт і його син Євген.

Аби подія запам’яталася, молодь потішили подарунками (Основний закон України, листівку з привітанням Президента України і книги) та гарним концертом.