У всі часи на передових позиціях

Із привітального слова Київського міського голови Олександра Омельченка на урочистостях із нагоди 100-річчя «Вечірнього Києва».

100 років – чудова дата, чудова історія, чудова біографія. Нинішнє ювілейне зібрання продовжує низку березневих свят, одне з яких – Шевченкове – відзначали лише вчора.

В усі роки «Вечірка» була на передових позиціях: і коли нею керувала компартія, і коли розпочалася розбудова вільної України, і пізніше, коли київська влада робила Київ справді європейською столицею, яка названа «перехрестям культур». Можливо, якби «Вечірка» не була виданням Київради, на її сторінках було б більше критики міської влади, але я думаю, що нас достатньо критикували й критикують багато інших газет, компенсуючи те, що не зробив «Вечірній Київ».

Що сьогодні можна побажати талановитому колективу вечірківців? Продовжувати творити для киян, писати про киян, про наше чудове місто, яке має реальні шанси отримати титул «Європейська культурна столиця-2010». Ми активно відбудовуємо історичні, культурні й духовні пам’ятки міста, які забезпечують його красу й самобутність, що здатна збагатити європейську культуру. Але найбільше завдання міста, котре претендує на звання «Європейська культурна столиця», – забезпечення належного рівня життя городян. Цього не можна досягти без всебічного розвитку демократії, визначальна складова якої – свобода слова. Прикро, звичайно, коли, користуючись такою свободою, деякі журналісти замість чорнила пишуть отрутою, яка шкідлива для здоров’я киян. На щастя, у «Вечірньому Києві» таких нема.