Граф і губернатор дружитимуть

Голова  Київської облдержадміністрації Євген Жовтяк зустрівся з  прямим нащадком останнього гетьмана України графом Грегором Розумовським.

Грегор Розумовський  приїхав до Києва з Відня, де мешкає разом із родиною.  Нині він глава дому Розумовських і  тому відчуває за собою  особливу відповідальність за стосунки  своєї знаменитої родини з Україною.  Під час зустрічі граф розповів, що  приїздить в Україну, починаючи з 1991 року – бачив перші рухівські мітинги, а в грудні позаминулого року прилітав спеціально, аби побувати на Майдані. Грегор Розумовський займається політичним консалтингом, деякий час працював у Єврокомісії, і вважає, що зростанню позитивного іміджу  нашої держави в Європі заважає відсутність правильної інформаційної політики з   боку України.   Тому Розумовський  пропонує об’єднати зусилля   української еліти для того, щоб формувати позитивний імідж України у світі.  Він хоче заснувати еліт-клуб, куди  ввійшли б нащадки давніх відомих українських родин, сліди яких розкидані по всьому світу – Скоропадські, Кочубеї, Терещенки, Волконські... Клуб не  буде закритим – його членами можуть стати і представники сучасної еліти. «Але тільки ті, хто  жодним чином не пов’язаний із криміналом», – уточнив граф.

Євген Жовтяк, звичайно ж, підтримав ідею об’єднати у клубі  представників таких відомих родів і спрямувати їхні зусилля  на підтримку  української ідеї. «Київщина вийшла на перше місце за розвитком сільськогосподарського виробництва, планує вийти на перше – у промисловості, а тепер ще буде першою і за кількістю знаменитих нащадків, які  незабаром з’їдуться в Україну», –   пожартує  голова обладміністрації.

Цілком можливо, що установчий з’їзд нової організації  відбудеться вже влітку. А на запитання – чому  граф вирішив звернутися з такою пропозицією саме до Євгена Жовтяка, Розумовський відповів: «Київщина – серце України. Той, хто хотів бути гетьманом, мав володіти Київськими землями.  Якщо ми тут утвердимося, ми завоюємо довіру і симпатії всієї країни. Але головне, звичайно, завдання  майбутнього клубу в тому, щоб збільшити симпатії  всього світу до України».