Столицю заквітчають

Хоча весна «набрала чинності» лише формально, однак це не стало на заваді киянам активно готуватися до традиційного двомісячника з благоустрою, який, як і в попередні роки, триватиме з 15 березня до 15 травня. План заходів прибирання столиці після зими вже готовий, тож залишається лише сподіватися на сприятливу погоду.

Комунальні служби столиці вже готові до боротьби зі сміттям. Начальник Головного управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном Сергій Рюмшин наголосив, що залишилося лише долучити до впорядкування Києва столичну громадськість та керівників усіх підприємств.

Основні завдання двомісячника – здійснення ямкового ремонту доріг, відновлення 145 тис. кв. м асфальтного покриття, ремонт та фарбування майже 47 тис. м огорож,  зрізання сухостійних дерев, а звільнення від омели здорових тощо.

«Однак основну увагу цьогоріч приділимо заквітчанню столиці, – наголосив пан Рюмшин. – Так, передбачено висадити близько 20 мільйонів квітів силами районів та майже 5 мільйонів – зусиллями установ, підприємств та організацій». Заквітчувати Київ планують у різні способи, зокрема у «вертикальний» – на опорах освітлення, підпірних стінках, фасадах та балконах. Водночас заплановано висадити понад 18 тисяч дерев, майже 80 тисяч кущів та розбити більш як 26 га нових газонів. Окрім заквітчування та озеленення, в столиці реконструюватимуть 6 парків та 12 скверів.