Не порозумілися…

Співробітники Святошинського райуправління міліції затримали бомжа, який підробляв в одному з приватних кафе, розташованому неподалік столиці. Його звинувачують у вбивстві свого «колеги».

Як повідомила співробітник центру громадських зв’язків столичної міліції Тетяна Мартиненко, коли слідчо-оперативна група міліції виїхала на виклик на 22 км Гостомельського шосе, правоохоронці побачили цегляну кладку, схожу на зупинку громадського автотранспорту, кілька дерев’яних стільців зі столиками й металевий контейнер. Саме контейнер привернув увагу правоохоронців: у ньому знайшли труп чоловіка, який раніше працював у цьому кафе під відкритим небом. На шиї в потерпілого були ознаки удушення. Судово-медична експертиза діагнозувала асфіксію.

Оперативники почали розшукувати вбивцю. Виявилося, що за кілька днів до трагедії в кафе з’явився молодий чоловік, назвався Сергієм та поскаржився, що не має де жити. Один із працівників запропонував йому прибирати прилеглу територію та столи за ліжко-місце і невеликий заробіток.

Сергій охоче погодився. Його навіть не засмутило, що жити доведеться в металевому контейнері без вікон, а спати – на одному ліжку з іншим бомжем. Обидва харчувалися залишками зі столів. Одного вечора сусід Сергія приніс пляшку горілки і запропонував випити за знайомство. Під час бесіди новий прибиральник розповів, що посварився з дружиною та пішов із дому. Що сталося далі, розповів сам Сергій – після затримання – інших свідків події не було.

Сусіду чомусь новий знайомий не сподобався, й після кількох ковтків горілки ця антипатія, як то кажуть, далася взнаки. Він почав погрожувати Сергію фізичною розправою, потім схопив ніж і кинувся на товариша по чарці. Коли Сергій ніж вибив, нападник навалився на нього всією вагою, дістався до горла та почав душити. Потерпілий намагався звільнитися, та в нього це не вийшло. Тоді Сергій зірвав зі стіни мотузку і обкрутив її навколо шиї нападника. Стискав удавку доти, доки в суперника не зник пульс та не вивалився язик. Далі встав, зібрав свої речі й пішов на зупинку маршрутки. Дорогою до столиці мотузку викинув до лісопосадки. Потім якийсь час переховувався, але оперативники Святошинського райуправління волоцюгу знайшли і затримали.

Прокуратура Святошинського району столиці порушила кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України – «Умисне вбивство».

Інф. «ВК»