ЖКІ і жеки – разом ефективніше!

Бюлетень для начальника жеку. І не тільки...

За весь період роботи до «Житлово-Комунальної Інспекції Нашої України» звернулося вже понад 12 тисяч киян. Лише протягом останнього місяця до Інспекції надійшло більш як 2 тисячі звернень жителів міста. За статистикою ЖКІ, скарги на погане опалення в квартирі становлять близько третини всіх звернень киян, на відсутність гарячої води – десяту частину, а погану роботу ліфтів – п’ятнадцяту. Часто виникають проблеми, пов’язані з ремонтом у під’їздах, з електропостачанням, вивезенням сміття. Але, звичайно ж, ще залишається величезна частина інших, не менш важливих проблем.

Не раз юристи «Інспекції» допомагали киянам слушною консультацією, пояснювали, до кого і куди потрібно звернутися з тією чи іншою проблемою, які документи при цьому потрібно мати. Усі проблеми киян працівники Інспекції старанно заносять до єдиної бази даних, з якої потім формують інформаційні бюлетні.

– Бюлетень став моїм настільним помічником, – із усмішкою розповідає начальник жеку №306 Олена Красюк. – Адже це саме ті проблеми, які найбільше хвилюють жителів нашого міста, і, зокрема, моєї дільниці. Я вже дала завдання нашим майстрам, двірникам, слюсарям, електрикам. Вони негайно пішли усувати неполадки за зазначеними в бюлетні адресами. А складніші проблеми, що стосуються ремонту в під’їзді або квартирі, увійшли до нашого плану ремонтних робіт на перше півріччя цього року.

Потрібно зауважити, що такого «помічника» отримала не лише Олена Красюк, а всі столичні жеки, міська та районні ради, прокуратури і навіть журналісти.

«Куди я тільки не зверталася!

Та лише після дзвінка до ЖКІ мені допомогли!»

Результати після численних звернень киян не примусили на себе чекати. Маючи перед собою картину того, що потрібно вирішити одразу, більшість жеків почали діяти. А до «Житлово-Комунальної Інспекції» почали телефонувати люди і надходити листи з  подяками від жителів столиці.

– Ми щозими мерзли в квартирі. Температура не перевищувала +15оС. І це, до речі, у всьому будинку. У ньому ж і старенькі люди живуть, і зовсім маленькі дітки, – розповідає Світлана Бондаренко, одна з кількох тисяч киян, які звернулися   до Інспекції. – І ви знаєте, я була дуже здивована, коли майже за тиждень у нашому будинку №7 на вулиці Автозаводській стало тепло. Куди я тільки не зверталася, та лише після дзвінка мені допомогли!

До речі, якщо взяти до уваги всі звернення жителів столиці, то «холодно в квартирі» у багатьох киян уже впродовж двох-трьох років!

Приклад для наслідування

Майже всі начальники київських жеків швидко відгукнулися на прохання «Інспекції Нашої України» допомогти людям. Часто так розв’язували проблеми з опаленням і гарячою водою. А вже серйозніші справи, такі як ремонт під’їзду чи даху, вирішуються поступово. Наприклад, для лагодження даху потрібна тепла і суха погода.

– Усі негаразди ми намагаємося виправити якнайскоріше, – зазначає Ольга Кононенко, начальник жеку № 907. – І ми робитимемо все можливе, щоб до «Житлово-Комунальної Інспекції» зі своїми проблемами кияни зверталися рідше. Це буде безперечним показником того, що разом ми робимо все можливе для проживання киян у нормальних умовах. Але для цього потрібно, щоб ми всі разом підтримували чистоту і в будинку, і у дворі.

На дільниці Ольги Кононенко, за зверненням мешканців будинку на вул. Лепсе, 3, уже вимили стіни в під’їзді, залишається лише дотримуватися чистоти. До плану ремонтних робіт на цей рік увійшла і квартира інваліда І групи Миколи Кутейкіна. Він звернувся до Інспекції, бо в будинку протікає дах, унаслідок чого на стінах квартири з’явилася пліснява.

– Ми розв’язали ті проблеми киян, які не вимагають багато часу від майстрів. Їх можна назвати «легкими», – розповідає начальник ЖРЕО № 416 Анатолій Теплицький. – Наступного тижня наші майстри виконуватимуть ремонтні роботи в будинках на вулиці Тампере і проспекті Миру.

Найактивніше взялися за розв’язання проблем жеки в Подільському, Печерському, Голосіївському та Оболонському районах. Не залишилися осторонь деякі жеки Дарницького та Шевченківського районів, депутати Київської міської ради, деякі депутати районних рад. Сподіваємося, що й інші не будуть байдужими до проблем киян. Адже Київ у нас один!

Вікторія ВИШНЕВЕЦЬКА