Хорвати турбуються про українські серця

Під час зустрічі заступника Київського міського голови – секретаря Київради Володимира Ялового з представниками хорватської «Групи дружби Україна-Хорватія» йшлося про ініціативу Хорватії щодо будівництва спеціалізованої кардіологічної клініки «Магдалена».

Україна нині має потребу приблизно в 50 тисячах кардіологічних операцій на рік. Своїми силами виконує тільки 6 тисяч. Коли запрацює новий кардіологічний центр (його зводять на території Лікарні швидкої допомоги), кількість операцій на серці зросте до 18 тисяч щороку.


– Якщо говорити про можливості клініки «Магдалена», то у її стінах можна буде виконувати 12 тисяч операцій на рік, – розповідає голова хорватської делегації Гордана Собола. – Це дуже привабливий проект, який дасть користь для обох сторін. Минулого тижня було підписано два важливих для клініки документи: рішення Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА про будівництво такої лікарні на території Києва, а також обґрунтування керівником Головного управління економіки та розвитку міста Валерієм Борисовим доцільності спорудження цього об’єкта.