Пейзажі створили квінтет

В Українському фонді культури відкрито виставку відомого українського художника Бориса Федоренка з нагоди його 60-річчя.

До круглої дати Борис Михайлович прийшов із поважним здобутком – написав понад тисячу картин, більшість із яких – пейзажі. Тому й не дивно, що його ім’я занесено до Мюнхенської енциклопедії «Художники всіх країн і народів». Картини Федоренка були представлені на двадцяти персональних виставках, причому багато полотен – у приватних колекціях США, Канади, Німеччини, Австрії, Польщі, Угорщини та Куби. Деякі роботи навіть дійшли до Південно-Африканської республіки, причому одна потрапила до колекції президента Нельсона Мандели.

На виставці в Українському фонді культури представлена картина без назви (зображене маленьке дівча, яке стоїть поруч із величезним псом), яка отримала першу премію і золоту медаль в Італії.

Привітати художника з ювілеєм приїхали земляки із Черкащини, які висловили своє захоплення мистецтвом Федоренка, краєвидами Шевченкового краю. І хоча від столичної влади митцю вручили найвищу нагороду – відзнаку «Знак пошани», він продовжував скромно вислуховувати поздоровлення, сором’язливо червоніючи від промов шанувальників.

До ювіляра завітав і квартет «Явір», який в особах Валентина Реуса, Олеся Харченка, Володимира Дідуха та Михайла Варенюка озвучив пісенні привітання. Однак здалося, що насправді ліричні та козацькі пісні виконує квінтет – п’ятим виконавцем виступили чудові краєвиди з полотен художника.