Поступово плити замінять усім

Кілька років тому у столиці вперше постала проблема заміни електричних і газових плит, а також газових колонок, що відпрацювали свій ресурс і подальша експлуатація яких стає небезпечною. Тоді, пам’ятаю, розпочали цей процес для сімей, чий сукупний середньомісячний дохід не перевищував 200 гривень.

Трохи пізніше суму доходу підвищили до 220 гривень, потім ще... І от нове розпорядження міського голови. У ньому Олександр Омельченко доручив столичним райдержадміністраціям на підставі обстеження скласти перелік малозабезпечених сімей, які проживають у житлофонді комунальної власності районів, ЖБК, ОСББ, приватному секторі, у помешканнях яких ці прилади не придатні для подальшої експлуатації і підлягають заміні. Тепер до цієї категорії потрапляють сім’ї, чий середньомісячний сукупний дохід за попередні 6 місяців не перевищує 450 гривень у розрахунку на одну особу.

Після відповідного обстеження буде також затверджено списки ветеранів Великої Вітчизняної війни, в помешканнях яких плити і колонки підлягають заміні, незалежно від їхнього середньомісячного сукупного доходу. Доставку газових плит доручено здійснювати районним держадміністраціям.