Без вогнегасника не вселяйтеся

Більшість київських готелів мають проблеми з дотриманням норм пожежної безпеки. Про це заявив заступник начальника Головного управління МНС Києва Іван Бочковський.

За даними МНС, майже всі готелі столиці мають дрібні порушення норм пожежної безпеки, а в деяких із них ігнорування вимог пожежників має системний характер. Зокрема найбільш злісними порушниками пан Бочковський назвав готелі «Експрес», «Феофанія», «Святошин», «Предслава», «Либідь», «Дружба» і «Спартак», де система пожежної сигналізації працює з порушеннями або не діє взагалі. У «Домусі», «Експресі» і «Києві» протипожежну систему сигналізації не під’єднано до автоматичної системи сповіщення МНС Києва. Після перевірок істотні порушення зафіксовано навіть у готелях, розміщених у центрі столиці. За словами Івана Бочковського, готель «Україна» експлуатується з численними порушеннями правил пожежної безпеки.

У процесі перевірки у пожежників майже не було зауважень лише до готелів «Прем’єр-палац» і «Турист». Як зазначив на нараді начальник Головного управління комунального господарства Михайло Шпарик, МНС і власники зобов’язані навести порядок в готельному господарстві столиці впродовж місяця. Особливо це стосується висотних готелів, де у разі пожежі ймовірність людських жертв найвища.