Позняки – найбільший будмайданчик України

Про те, що сумнозвісна будівельна афера не вплинула негативно на подальший розвиток розбудови столиці та ринок нерухомості, вчора на брифінгу запевнив заступник голови КМДА – начальник Головного управління житлового забезпечення Михайло Голиця.

– Ціни на ринку житла, зокрема первинному, стабільні й не зростають, – зазначив Михайло Миколайович. – Щодо загальних обсягів будівництва в столиці, то вони аж ніяк не зменшаться, навіть навпаки: цьогоріч плануємо звести 1,3 мільйона квадратних метрів. Чимало уваги приділимо й спорудженню соціального житла. У столичному бюджеті передбачено 50 млн. грн. на зведення безплатних квартир для черговиків. А 36,6 млн. грн. – на компенсацію відсотків з пільгового молодіжного кредитування. Не залишили поза увагою й програму «50 на 50», для реалізації якої запланували 76 млн. грн. Наприклад, на вул. Милославській, що в Деснянському районі, зведуть будинки для черговиків – багатодітних сімей, працівників бюджетних установ освіти та житлово-комунального господарства (зокрема й для тих, хто бере участь у програмі «50 на 50»). На цій же вулиці та вул. О. Бальзака постануть й «кредитні» будинки для молодих сімей та інших соціальних категорій.

Загалом же, за словами пана Голиці, Київ, а зокрема Позняки – найбільший будмайданчик України. Нині тут одночасно зводять аж 350 тис. кв. м житла з усією інфраструктурою! Тут працюють сотні будівельників різних професій. Тільки будівельних кранів задіяно більш як сто.