На Печерську – незаконна реклама

Колегія Печерської райдержадміністрації розглянула питання проблеми незаконно встановлених на території району рекламоносіїв та рекламних конструкцій.

Ця проблема стала справжнім лихом для центру столиці – усілякі рекламні щити, тумби, банери, лайтпостери та розтяжки псують історичне обличчя Києва, їх щільність перевищує 100 одиниць на один квадратний кілометр. Крім того, подекуди, аби встановити рекламоносії, їхні власники зрубували дерева, знищували зелені насадження. А загалом у районі їх, незважаючи на запроваджений торік районною владою мораторій на розміщення нових наземних об’єктів зовнішньої реклами, близько 2,5 тисячі. Причому значну частину таких рекламних конструкцій встановлено самовільно – без отримання дозволів.
Щодо такої реклами, то, за словами голови району Анатолія Коваленка, позиція влади є однозначною: служби, відповідальні за благоустрій та утримання тієї чи тієї території, мають демонтувати щити, знімати плакати та вивіски, а не обмежуватись, як дотепер, лише приписами. При цьому, як вважає Анатолій Андрійович, боятися судових позовів з боку власників рекламної продукції не варто – адже в суді вони змушені будуть доводити законність її розміщення.
Крім того, голова району дав доручення прибрати від житлових будинків об’єкти зовнішньої реклами з двигунами, які створюють додаткове шумове навантаження. Щодо реклами, встановленої на законних підставах, ухвалено рішення не продовжувати угоди на розміщення тих конструкцій, щодо яких надійшли скарги мешканців.