Агітація до суду довела

До Печерського районного суду було подано позов на те, що агітація партії «Європейська столиця» не відповідає вимогам законодавства. Їхніми плакатами, мовляв, обклеїли вхідні ворота до Хрещатого парку. Крім того, представники цієї сили буцімто роздавали виборцям благодійну допомогу. Адвокати Денис Бугай і Володимир Ващенко, які представляють інтереси позивачів, стверджують, що це підкуп.

Печерський районний суд не задовольнив ці позовні заяви. Бо не доведено, що реклама ця належить «Європейській столиці». Представники партії заявляють: плакати не їхні, це підступи конкурентів. Тому демонстративно й здерли  їх. Підтвердити чи спростувати належність листівок партії важко: на агітпродукції зображено символіку партії, проте немає вихідних даних чи інформації про замовника.

Здавалося б, на цьому скандал мав би затихнути. Аж ні! Співголова «Європейської столиці» Андрій Миргородський звернувся до міліції з вимогою порушити проти опонентів-позивачів карну справу. Причому за статтею 383 Кримінального кодексу, тобто за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Міліція наразі перевіряє цю заяву. А адвокат Бугай вважає, що його підзахисні взагалі не порушували закон. Адже повідомляли вони всього лише про порушення виборчого законодавства. Незаконне розвішування пропагандистських листівок ніяк не вважається кримінальним злочином.

Натомість «Європейська столиця» заявляє, що проти неї ведеться планомірна кампанія з дискредитації. Позовів до суду вони нарахували аж десять, не лише від підзахисних Дениса Бугая та Володимира Ващенка. Саме з метою захисту від чорного піару пан Миргородський і звернувся до міліції.