Почесно бути волонтером

У приміщенні нічного клубу «Бінго» вшанували найкращих волонтерів 2005 року. Акцію організував Святошинський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

– Волонтерський рух у районі розпочався 1997 року. За вісім років людей, які виявили бажання допомагати нужденним, стало кілька сотень, – розповіла директор Центру Ірина Крижанівська. – Найстаршому волонтерові – 66 років, наймолодшому – 10. Відрадно, що наші лави поповнюються.

Привітав волонтерів і народний депутат Володимир Бондаренко. Він розповів, що майже тридцять років тому в селі Гнатівка, що під Києвом, очолював тимурівську команду, яка допомагала стареньким бабусям полоти грядки, носити воду та рубати дрова.

– Волонтерський рух – дуже добра справа, яка повинна жити і набувати широкого розвитку. Адже це люди, які безкорисливо приходять на допомогу тим, хто потрапив у біду, не чекаючи наказу від влади, – наголосив парламентарій.

Окрім приємних слів на свою адресу, волонтери отримали від Володимира Бондаренка два чотиримісні намети. Такий же подарунок (плюс фотоапарат та відеокамеру) зробив і депутат Київради Віктор Білич.

Найкращих волонтерів відзначили грамотами, дипломами та цінними подарунками. Годинник вручили найстарішому волонтерові-наставнику лікарю, професору Павлові Кризині, який вже кілька років поспіль організовує літній відпочинок дітей-сиріт та позбавлених батьківської опіки. Отримали нагороди також за наставництво заслужений артист України Віктор Іванус, який керує хореографічним ансамблем «Пролісок», заслужений артист України Володимир Фідик, волонтерські родини Бовтунів, Давидових, Дьоміних та Ільєнків, директори та вчителі шкіл району, а також волонтери-учні.

А ще до святошинської волонтерської сім’ї прийшло поповнення. Новачки прийняли обітницю волонтера, їм пов’язали жовті галстуки.