Гроші парафіян – до ігрових автоматів

До Дарницького райуправління столичної міліції зателефонувала схвильована жінка і повідомила, що стала свідком проникнення невідомого до Свято-Ольгинської церкви, що на вулиці Вербицького, 3-г.

Співробітник Центру громадських зв’язків столичної міліції Людмила Скачко повідомила: слідчо-оперативна група, що прибула на місце пригоди, побачила розбиті скляні двері храму та затримала 21-річного юнака, який перебував на місці скоєння злочину.

Як пояснила жіночка, котра залишилася в підсобному приміщенні храму, пізно ввечері вона почула якийсь гуркіт у приміщенні. Прибігши до храму, побачила хлопця, який заштовхував у всі кишені свого одягу гроші, що лежали в посудині для збору пожертв. Його вона бачила вдень, коли він прийшов до церкви – дуже скромно одягнений, маленький, худенький, з потупленим поглядом. Його пожаліли – обігріли, нагодували. Але хлопчина віддячив злом – людей, що поставилися до нього з розумінням, пограбував, дочекавшись, коли всі залишать будівлю.

Його пояснення здивувало ще більше, ніж пограбування – кошти хотів витратити в ігрових автоматах.

Затриманий з літа проживає в Києві, жив здебільшого завдяки пожертвам та благодійним церковним обідам. Схоже, тепер його годуванням опікуватимуться органи внутрішніх справ.