Ветерани матимуть палац

Соціальне партнерство між Київською міською держадміністрацією і громадськими організаціями міста – пріоритетне у діяльності столичної влади. На цьому, зокрема, наголошувалося на розширеному засіданні колегії управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці. Тільки на фінансування комплексної програми «Турбота» із міської скарбниці виділено понад 4 мільйони гривень. Ця програма, а діятиме вона аж до 2010 року, передбачає соціальний захист самотніх, малозабезпечених киян, інвалідів, ветеранів. Особливий наголос – на подальшому адаптуванні міста до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями.

– Київ має стати для них безбар’єрним містом, – зазначила начальник управління Ірина Голубєва. – І тут нам є над чим працювати. Нещодавно у столиці відкрили чудовий, просто казковий ляльковий театр. Однак туди складно потрапити діткам, що пересуваються у візках.

Галина Гончарук, голова асоціації ділових жінок «Киянка» розповіла про хід виконання Угоди про співпрацю між асоціацією та КМДА. Дуже приємно, що жінки нашої столиці досить активно пробивають собі шлях у бізнес, зокрема сімейний. Вони беруть участь у виборах до Верховної Ради та місцевих рад. Спілка жінок України започатковує акцію «Моя квітуча столиця», яку свого часу почали проводити на Житомирщині: визначали найошатнішу оселю, найкраще подвір’я.

Буде привід для радості і у ветеранів війни. На вулиці Бастіонній повним ходом триває будівництво Палацу ветеранів площею 3 тисячі квадратних метрів. До осені цей комплекс має стати до ладу. Тут зігріватимуть теплом свої серця бойові побратими.