Парад у Турині поведе представник столичного регіону

Очікується, що Державний прапор України на церемонії урочистого відкриття Білої Олімпіади в італійському Турині нестиме саночниця Наталя Якушенко. Хоча не виключений інший варіант, коли в ролі прапороносця виступить лижник Роман Лейб’юк: усе залежатиме від остаточного графіка тренувань і виступів атлетів. Саме з цієї причини від урочистостей взагалі звільнили біатлоністів, які вже наступного дня проведуть найпершу олімпійську гонку.

Наталя Якушенко – корінна киянка, майстер спорту міжнародного класу, випускниця Національного Університету фізичного виховання та спорту України. Учасниця двох олімпійських турнірів, найвище місце – восьме 1994 року. Після кількарічної перерви повернулася до великого спорту, відвоювавши й місце в світовій еліті, що засвідчили п’ята позиція на минулорічному чемпіонаті планети і четверта – на цьогорічній континентальній першості саночниць. На передолімпійському етапі Кубка світу 2006 року фінішувала третьою. Її тренери – Валентин Папіровий, Ігор Воропаєв. Представляє Київську обласну раду ФСТ «Колос». 2 березня цього року спортсменці виповниться 34 роки.

Роман Лейб’юк – народився 16 січня 1977 року в Яремчі, що в Івано-Франківській області. Майстер спорту міжнародного класу з лижних гонок. Випускник Національного Університету фізичного виховання та спорту України. Киянин, представляє ФСТ «Україна» та «Колос». На XIX Зимових Іграх у Солт-Лейк-Сіті 2002 року посів на окремих дистанціях 8 та 12 місця. На світових чемпіонатах 2003 та 2005 років фінішував шістнадцятим. Чемпіон минулорічної Всесвітньої Універсіади в гонці на 10 кілометрів. Його тренер – Галина Єлисєєва.