Замість «гонорару» – в’язниця

Співробітники бюро оперативно-розшукової роботи управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України в Києві затримали велику партію синтетичного наркотику амфетаміну.

Як повідомила співробітник Центру громадських зв’язків столичної міліції Вікторія Білозерцева, кур’єр з півкілограмовим пакетом дорогої наркотичної речовини прибув у понеділок о пів на восьму вечора потягом з Конотопа. Двадцятирічну мешканку Сумської області на Дарницькому залізничному вокзалі зустрічав спільник. Однак заробити на реалізації амфетаміну молодим людям не вдалося – їх практично відразу затримали оперативники управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків і доправили до Дарницького райуправління міліції столиці.

Як з’ясувалося пізніше, обоє – мешканці Конотопа Сумської області, у Києві живуть уже рік, винаймають квартиру на двох; працюють на одному підприємстві, чоловік – комірником, жінка – продавцем. За словами затриманих, ані наркотиків, ані психотропних речовин вони не вживають, а відмовитися від пропозиції заробити на транспортуванні та реалізації амфетаміну завадив значний «гонорар». Звісно, обоє знали, що такий заробіток може привести на лаву підсудних. Однак сподівалися, що минеться…

Додамо, що 1 грам амфетаміну в столиці коштує від 130 до 180 гривень. Відповідно, реалізувавши 500 грамів речовини, зловмисники могли б заробити від 65 до 90 тисяч гривень. Але замість прибутків доведеться рахувати дні у в’язниці.

Інф. «ВК»