Бульбашки мають насторожити

Жодне свято, та власне, й будні, не обходяться без майонезу. Нині його асортимент достатньо великий на українському ринку – є з чого вибирати. Але перш ніж покласти такий продукт до свого кошика, радимо уважно прочитати текст, що на етикетці. Звісно, солідна фірма гарантує високу якість свого товару. Але й вона не застрахована від підробок.

Щонайперше, зверніть увагу на інгредієнти. Якщо не знайдете добавок та стабілізаторів, насторожіться: може бути обман. Важливо знати термін зберігання – один із головних параметрів харчових продуктів. Залежно від температури зберігання (+3–8оС) це може бути 60 діб. Заморожування і надмірне нагрівання руйнує структуру майонезу: емульсія розчиняється й виділяється жир. Такий продукт споживати можна, але смакові якості його погіршуються. Вас також мають насторожити бульбашки – ознака зіпсованого майонезу. Його ліпше викинути. Те саме стосується згірклого. Якщо помітите у баночці нашаровану поверхню, будьте певні: під час виробництва продукту порушили технологію – цілком можливо, що його виготовляли у якомусь підвалі.