Із подарунками і настановами

Представники столичної державтоінспекції разом із працівниками центру сімейного відпочинку «Дивосвіт» відвідали пацієнтів відділення ортопедії та травматології дитячої клінічної лікарні «Охматдит», де лікується чимало дітей після дорожньо-транспортних пригод. Прийшли не з порожніми руками – принесли малечі м’які іграшки та солодощі.

– Я йшла додому після занять у школі, дуже поспішала, – розповіла дев’ятирічна Марина. – Коли перебігала через вулицю, потрапила під колеса автомобіля.

Як повідомили в лікарні, дівчинка поступила до «Охматдиту» із закритою черепно-мозковою травмою та численними переломами. На щастя, дитину вдалося врятувати. Маринка навіть сподівається, що Новий рік зустріне вдома.

– Такі привітання стали традиційними, – каже начальник управління ДАІ в Києві Анатолій Павловський. – Їх мета не лише в тому, щоб привітати дітей зі святом, й зробити все, аби ніхто з них більше не потрапляв у біду. Тяжкі травми маленькі пішоходи отримують за якусь мить, а лікування довготривале. Тому спілкування з дітьми наші працівники використовують як змогу ще раз нагадати їм про загальновідомі правила поведінки на дорогах і поблизу них.

За рік, що минає, під колеса автотранспорту на столичних автошляхах потрапило 154 дитини, чотирьом з них це коштувало життя.

Олександр КОВАЛЕВСЬКИЙ