Метробудівці не винні

Усі корупційні звинувачення керівництво ВАТ «Київметробуд» відкидає, посилаючись на перевірку контрольно-ревізійного управління, яку завершено наприкінці листопада. Згідно з її результатами при спорудженні нових ліній метро в столиці перевитрати коштів становлять близько 0,005 відсотка. У гривневому еквіваленті це близько 50 тисяч гривень.

– Докладний аудит діяльності ВАТ «Київметробуд» було проведено з єдиною метою – припинити бездоказові балачки навколо підприємства, що достатньо успішно будує найдешевше і найякісніше метро в світі, – каже голова правління ВАТ «Київметробуд» Володимир Петренко. – Усі чутки – це наслідок внутрішнього корпоративного конфлікту, що виник між акціонерами.
Як пояснив керівник столичних метробудівців, їхні опоненти – це ЗАТ «Планетабуд», що є власником 25 відсотків акцій ВАТ «Київметробуд». Суть конфлікту зводиться до елементарного невиконання інвестиційних зобов’язань власником чверті пакета акцій.

– Аби забезпечити нормальну роботу унікальної господарчої структури, – веде далі Володимир Петренко, – було створено закрите акціонерне товариство з такою ж назвою, й активи метробудівців було передано на баланс цього підприємства.

Конфлікт із «Планетабуд» керівництво компанії має намір розв’язати в суді. Однак залишається цілком не зрозумілим, чому метробудівці не звернулися до Фонду державного майна. Адже визначення долі недобросовісного інвестора – прямий обов’язок цієї державної установи.