Серця об’єднує родинна любов

Держава починається із сім’ї: міцна сім’я – міцна держава. На жаль, нині про таку тотожність зарано говорити, позаяк в Україні ще достатньо високий відсоток нещасливих шлюбів, розлучень. А там, де немає ладу в родині, найбільше потерпають діти.

Підмурівок міцної щасливої сім’ї взявся будувати Київський міський центр сім’ї «Родинний дім», очолюваний чудовою жінкою і матір’ю чотирьох дітей Мирославою Ковальчук. У грудні тут святкують іменини – дому виповнилося три роки. Вік дитячий, тож покликали на свої народини дітей, а також їхніх мам, татусів і навіть дідусів з бабусями. І назвали дійство «Сімейні будні по-святковому».

П’ятирічна Оленка і трирічний Андрій Верхотурови ще з порога «Українського дому» вгледіли кумедних костюмованих персонажів Котика та Собачку і мерщій їх розпитувати, а що ж цікавого буде на святі.

– Не поспішайте – зараз усе самі побачите, – нявкнув Котик і запитав: – А малювати ви любите?

Діти закивали головами.

– Я дуже люблю малювати кольоровими фломастерами, – сказала Оленка. І їй вручили помаранчевого, а братику – зеленого. А малювати обоє почали свою сім’ю. Незабаром до них долучились інші діти: їх було стільки, що за столами не вистачило для всіх стільчиків. Артемко малював стоячи і моєю ручкою. Прискіпливе журі згодом оцінило всі портрети і нагородило хлопчиків і дівчаток ко-льоровими кульками та подарунками. Оленці дістався дитячий крем,  братику – машинка.

Світлана Володимирівна прийшла на свято зі своєю 15-річною донькою Ольгою. І також дуже тішилися з того, що з домашніх стін вибралися у світ розваг, музики, сміху. За вікном – похмуро, сіро, а тут так весело. Не шкодували долонь, коли плескали, вітаючи команди КВН з Національного політехнічного університету, Національного аграрного університету та Академії управління. У їхніх дотепах переважала сімейна тема.

На святі було багато вагітних жінок. Для майбутніх мам тут влаштували лекції про школу свідомої родини, де фахівці  консультували їх з питань пологів, догляду за немовлям. Прийшли й чоловіки: майбутньому таткові також корисно знати, як слід будувати міцну, здорову, щасливу родину.