Віват, конкур!

Чомусь у нас так склалося, що кінний спорт майже занепав. Нині він існує переважно в любительській формі, а змагання проводяться в обмежених рамках. Аби відродити це прекрасне видовище та вийти на міжнародний рівень, слід залучити чималі інвестиції. Адже за кіньми доглядати – не кросівки чистити. Посприяти цьому зголосилася одна з провідних будівельних компаній столиці, і невдовзі всі охочі матимуть змогу на власні очі спостерігати за конкуром.

Ще в грудні 2001 року в Києві було засновано Асоціацію шанувальників кінного спорту України. Її голова Олександр Музика розповів, що нині ця організація вже об’єднала понад 10 спортивних клубів та налічує понад сто спортсменів-любителів. «Аби розвивати справу й надалі, ми, за підтримки будівельної компанії, уперше вирішили організувати кубок з конкуру, – пояснив пан Музика. – Хоча у ньому й братимуть участь лише спортсмени-любителі, однак кубок відбуватиметься на міжнародному рівні». За перемогу та головний приз – мотоцикл. Окрім України, боротимуться Росія, Польща та Білорусь. Серед спортсменів-любителів буде і найкращий вершник України 2004 року Сергій Дорошенко. Цікаво, що одним із учасників, який представлятиме Україну, буде й генеральний директор спонсорської будівельної компанії Олексій Бутенко. Він упевнений, що цей турнір, котрий передбачають зробити традиційним, стане однією з найяскравіших візитівок столиці та приверне увагу широкого загалу.

Тож організатори кубка запрошують усіх охочих цієї суботи, 17 грудня, з 11.00 відвідати кінно-спортивний клуб у селищі Чубинському.