До страхування – без остраху

Спільно з Лігою страхових організацій України фахівці та студенти економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели міжнародну науково-практичну конференцію, присвячену проблемам формування нової парадигми страхування.

У конференції взяли участь провідні вчені та фахівці – економісти, відомі підприємці, представники страхових компаній, спеціалізованих громадських організацій, молоді вчені з України та інших держав, зокрема Росії, Польщі, Німеччини, Азербайджану, В’єтнаму. Особливо активно в обговоренні проблем ринку страхових послуг брали участь аспіранти та студентська молодь, що досліджує теоретичні та практичні аспекти.

На початок конференції було отримано понад 200 заявок від бажаючих ознайомити учасників засідань із власними науковими дослідженнями. У пленарних та секційних обговореннях взяли участь 17 докторів наук, 63 кандидати наук, 18 представників страхових компаній та 5 громадських організацій.

Під час конференції було розглянуто широкий спектр проблем. Зокрема, нові методи дослідження страхування, тенденції та протиріччя світового ринку страхування, стан та перспективи розвитку страхових послуг в Україні, проблеми підготовки фахівців для страхових компаній, враховуючи особливості розвитку національного страхового ринку. До речі, у рамках конференції було проведено ярмарку вакансій, де студенти мали змогу ознайомитися з пропозиціями вітчизняних страховиків та вимогами до фахових знань.

На думку учасників конференції, саме в поєднанні таких суто практичних моментів і теоретико-методологічних досліджень і полягає унікальність цього представницького зібрання. Адже, окрім провідних науковців, до участі було запрошено й фахівців Державного комітету з регулювання фінансових послуг та керівних страхових компаній, що переймаються реалізацією теоретичних знань на практиці. Йдеться про АСК «Інтертрансполіс», ЗАТ «Страхова група «ТАС», СК «Лемма» та АТ «Українська охоронно-страхова компанія».

Науково-практична конференція тривала два дні. За її результатами відзначено і авторів кращих студентських робіт, – слухачів, що штудіюють особливості страхування в різних вищих навчальних закладах України.