Черевний тиф хочуть локалізувати

Як уже повідомлялося, у селі с.Сімер Перечинського району на Закарпатті зареєстровано 8 хворих на черевний тиф. В Ужгородській інфекційній лікарні перебуває 8 пацієнтів, перебіг захворювання в яких середньої та легкої тяжкості.

Щоб не допустити поширення інфекції, у селі роблять подвірні обходи. Уже оглянуто понад 650 осіб, у тому числі 132 дітей. Проведено дезінфекцію колодязів, надвірних туалетів та інших об’єктів. Для запобігання розповсюдженню небезпечної хвороби призупинено водопостачання з локальних водопроводів, зупинено роботу харчоблоків у середній школі, а також ліцеї. У селі не працює дитяча дошкільна установа. Організовано водозабезпечення населеного пункту привізною водою.

Комплекс санітарно-гігієнічних, дезінфекційних та протиепідемічних заходів триває.

Із метою встановлення причин спалаху інфекційного захворювання і проведення профілактичних та протиепідемічних заходів у Сімері працює комісія МО України: заступник Головного державного санітарного лікаря України з питань епідеміології Людмила Мухарська, провідні фахівці Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського АМН України та Інститут гігієни та медичної екології  ім. О.М.Марзєєва АМН України.

Інф. «ВК»