Через колію, не знижуючи швидкості

Начальник Головного управління транспорту, зв’язку та інформатизації Іван Шпильовий на засіданні постійної комісії Київради з питань екологічної політики розповів про плани столичної держадміністрації облаштувати переїзди на залізничних і трамвайних коліях:

– На території Києва 169 перетинів трамвайних колій з вулицями і 29 залізничних переїздів. Спеціально створена комісія вивчила стан цих переїздів і підготувала проект розпорядження КМДА і одночасно проект рішення Київради. Адже облаштування лише одного трамвайного переїзду коштує 30 тисяч гривень, і ці кошти потрібно закласти у бюджет наступного року.

Замовником робіт на трамвайних коліях пропонується визначити «Київпастранс». До речі, три таких переїзди у столиці вже облаштовано – два на площі Перемоги і один – на перетині Глибочиці з вулицею Артема біля кінотеатру «Київська Русь». Простір між трамвайними рейками тут заповнено ґумовими плитами, і для автомобілів немає різниці у рівні між асфальтом і металевими поперечинами. Тож перетинають колію на будь-якій швидкості. Так само буде облаштовано й залізничні переїзди.

Як неодноразово розповідав гендиректор «Київпастрансу» Микола Ламбуцький, у планах транспортників – реконструкція всіх столичних трамвайних колій. Ця робота розрахована не на один рік, адже рейки доведеться перекладати і робити це за такою технологією, яка дасть змогу істотно знизити рівень шуму.