Усім потроху

Київський міський голова розпорядився надати одноразову допомогу інвалідам першої групи (незалежно від причин інвалідності) та дітям-інвалідам віком до 18 років – 40 гривень.

35 гривень – непрацюючим працездатним киянам, які доглядають за інвалідом I групи або престарілим, який досяг 80-річного віку; тим, хто надає соціальні послуги та одержує компенсацію згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 №558; малозабезпеченим, які доглядають за інвалідом I та II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, та одержують щомісячну грошову допомогу на догляд за ним згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 02.08.2000 №1192. Непрацюючим інвалідам другої групи (незалежно від причини інвалідності) виплатять 30 гривень. А працюючим інвалідам другої групи (незалежно від причини інвалідності) і непрацюючим інвалідам третьої групи (незалежно від причини інвалідності) – 25 гривень. 20 гривень буде виплачено працюючим інвалідам третьої групи (незалежно від причини інвалідності).

Одноразову допомогу, яку не було своєчасно виплачено громадянину через незалежні від нього причини, у разі смерті його виплачують членам сім’ї померлого. Особам, які одночасно належать до кількох категорій малозабезпечених верств населення, надається одна допомога більшого розміру.