Політика добра

Тридцятого листопада 2005 року в громадській приймальні депутата Олександра Незнала (проспект 40-річчя Жовтня, 13), як завжди, було шумно і людно. Олександр Григорович зустрічався з представниками громадськості, обговорював із ними питання благоустрою району і роздавав незаможнім родинам нові газові плити та санітарно-технічне приладдя.

Ми за нашим депутатом, як за стіною», – розповідає жителька району Катерина Григорівна Кулик. – Працьовитий, людяний. Слів на вітер не кидає. Знає кожного виборця по імені і по-батькові. Для нас його приймальня, як світлиця. А якщо виникають невідкладні справи, ми знаємо де його кабінет». Спілкуючись із мешканцями кварталу і спостерігаючи за тим, як працював депутат на прийомі, я переконався – ця зустріч із виборцями не виняток. Як господарник, перший заступник голови Голосіївської райдержадміністрації, і як член партії «Батьківщина» Олександр Григорович чітко утверджує політику добра. І будь-які складні соціальні питання намагається вирішувати позитивно.

На жаль, ми мали лише кілька хвилин на розмову. На моє запитання, які прогнози має Олександр Григорович, він відповів: «Річ не в прогнозах, а в політиках. Не знаю, якою буде зима, а весна напевне буде гарячою. Як на мене, то я вважаю так: треба щоб кожен депутат брав на себе особисту відповідальність за виконання зобов’язань. Інакше…» «Перепрошую», – розмову перервала референт і звернула увагу на те, що пенсіонерка Надія Разіна не прийшла за побутовими приладами. Через кілька хвилин, коли з’ясувалося, що жінка захворіла, депутат доручив помічникам віднести сантехніку їй додому. Потім прийшла літня жінка – опікун чотирьох дітей, порадитися з питання щодо отримання житла. За нею мешканка гуртожитку (проспект 40-річчя Жовтня, 15-б) Ірина Кощєєва: «У нас була пожежа. Потрібно четверо дверей, новий лінолеум і газова плита». Олександр Григорович вислухав і дав відповідне розпорядження. Потім із громадською активісткою Тетяною Ткаченко обговорювали питання про освітлення кварталу. Домовилися – вже в грудні буде придбано 12 ліхтарів і встановлено їх на фасаді будинків з боку бібліотеки ім. Вернадського. Приходили до свого депутата студенти, пенсіонери, ветерани війни… У кожного свій біль – своя проблема. Для кожного знайшлися порада й допомога.