«Зірка» – це харизма та характер

У вівторок стартує національний відбірковий конкурс «Ти – зірка!». Взяти участь у проекті НТКУ може хто завгодно, а переможець представлятиме Україну на «Євробаченні-2006» у Греції.

Протягом грудня проводитимуться відбіркові тури дванадцяти претендентів  у п’яти регіонах України: північному, центральному, східному, південному, західному та в місті Києві. Буде знято чотирнадцять телевізійних програм, чотири з яких – «живі» концерти. На останньому з них (11 березня) вже з трьох претендентів відберуть щасливчика, який у травні поїде в Афіни. Українське шоу створено на основі подібного ірландського. До речі, «Ти – зірка!» в Ірландії має рейтинги, вищі за рейтинги самого «Євробачення».

«Наступного року ми маємо відкрити Україну не для європейців, а для самих українців, – коментує  Павло Грицак, –  навіщо часто перемагати?!»


Визначальними рисами шоу «Ти – зірка!» Олена Мозгова, директор ТО «Музичних та розважальних програм» НТКУ (на знімку поруч із керівником Першого Національного Олександром Докаленком),  вважає «демократичну процедуру відбору виконавців та цікавий телепродукт для глядачів».  Головна відмінність цієї програми  від багатьох інших подібних конкурсів – те, що переможець гарантовано отримає шанс виступити перед кількасотмільйонною аудиторією телеглядачів.

Брати участь у конкурсі можуть громадяни України, які досягли 16-річного віку. Головне – мати харизму і характер, а все інше створять професіонали. Завітавши на відбірковий конкурс, не обов’язково навіть  мати власну пісню – її напишуть композитори, до речі, лише українські. Перемовини про співпрацю ведуться навіть зі Святославом Вакарчуком, Олегом Скрипкою, Русланою. Хоча для відбіркового туру у кожному регіоні призначено лише один день, організатори обіцяють встигнути вислухати всіх, хто прийде, навіть якщо доведеться працювати вночі.

Цікаво, що до додаткових умов проведення відбіркового туру «Євробачення» НТКУ цього року  внесла нове  положення: учасники не можуть змінюватися в жодному випадку. Створено це положення для того, аби уникнути минулорічної ситуації, коли Микола Томенко останнього моменту додав до претендентів на участь у «Євробаченні» нових учасників.

Визначати переможця під час фінального концерту будуть журі та телеглядачі у пропорції 50 на 50. До складу журі входитимуть музичні критики та експерти. На момент, коли справа дійде до фінального  голосування, всі три претенденти вже здобудуть чималу популярність в Україні. Загалом, одразу після відбору з усіма дванадцятьма учасниками розпочнеться серйозна робота. У Києві вони житимуть в окремому будинку, це відбуватиметься своєрідний процес становлення зірок – з обраними артистами працюватимуть хореографи, стилісти, композитори тощо. Головне, наголошують організатори шоу «Ти – зірка!», – мати величезне бажання співати і, звісно, талант.

У Києві відбірковий тур відбудеться 23 грудня. Реєстрація  триватиме два дні – за день та в день проведення конкурсу.