Помстилася… тридцятьма ударами сокири

Співробітники Деснянського райуправління міліції затримали 35-річну киянку, яка позбавила життя свого 48-річного співмешканця.

Як повідомила співробітник центру громадських зв’язків столичної міліції Зофія Трегубенкo, жіночка працювала на ринку «Троєщина», де й познайомилася близько року тому з цим чоловіком. Усе б нічого – та обоє полюбляли випити оковитої. Кожне таке родинне застілля чоловік завершував бійкою.

Одного вечора закохані знову зібралися за пляшкою. Коли допили, вирішили відпочити. Однак о п’ятій годині ранку вони вже прокинулися, щоб йти за пляшкою горілки. Та на ній ранкова трапеза не завершилася. Коли розливати вже було нічого, чоловік вирішив знову йти за черговою дозою. Повернувшись з магазину, він побачив, що до них приєдналася і теща. Спорожніла ще одна пляшка і знову чергова добавка. Теща вирішила на цьому зупинитися, та й зять після випивки почав свій процес «виховання» родини. Отже, останню пляшку чоловік з жінкою допили вдвох.

Близько першої години цей «бенкет» врешті-решт закінчився і співмешканець наказав жінці лягати спати. Та намагалась суперечити йому, але чоловік сказав: «Лягай, або вб’ю!». Остання мусила виконати бажання коханого. Але за 15 хвилин чоловік без зайвих пояснень вдарив її кулаком по голові. Жінка також відповіла йому ударом. Після цього вона встала з ліжка, вийшла в коридор, взяла сокиру і вдарила нею чоловіка по голові. Згодом, судмедексперт налічить на голові загиблого близько... тридцяти таких ударів.

За мить жінка вже прийшла до тями і сама викликала міліцію. Затримана перебуває під вартою та дає свідчення правоохоронцям.

Безсердечну шукали з собакою

У контейнері для сміття біля будинку, що на вулиці Литвиненко-Вольгемут, перехожий побачив тіло новонародженої дитини.

Як повідомила прес-офіцер Святошинського РУ Тетяна Мартиненко, оперативники Святошинського райуправління міліції негайно прибули на місце. Серед сміття, як непотріб, лежала дитина. Плацента з пуповиною звисала через борт контейнера. Кров стікала тоненькою цівкою під ліве колесо, біля якого вже зібралася маленька калюжка.

Невідома «матір» навіть не намагалася приховати свій тяжкий злочин – викинула дитину на смітник, не загорнувши бодай у ганчірку. Експерт оглянув тільце. Фізичних ушкоджень не виявлено. Однозначно можна сказати лише одне – дитина народилася недоношеною, а причина смерті буде відома тільки після розтину. Оперативники спільно з дільничними інспекторами міліції і працівниками відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх Святошинського райуправління негайно почали проводити поквартирний обхід прилеглих будинків. Для ефективного пошуку була задіяна кінологічна служба. Собака привела до одного з під’їздів будинку, але перевірка мешканців позитивного результату не дала. Пошуки жінки, що викинула свою дитину на смітник, тривають. Оперативникам ще доведеться встановити, була новонароджена на той момент жива чи ні.

* * *

Протягом доби з зареєстрованих 210 злочинів розкрито 103. Зафіксовано випадок нанесення тіжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад (розкрито), 10 пограбувань (3 розкрито), 18 хуліганств (16 розкрито), 4 крадіжки державного майна (одну розкрито), 60 крадіжок особистого майна (10 розкрито), в тому числі 10 – з квартир громадян (4 розкрито), 5 економічних злочинів (усі розкрито), а також 19 злочинів, пов’язаних з наркотиками. Вбивств, випадків здирництва та хабарництва, крадіжок в особливо великих розмірах протягом доби не зафіксовано.

Сталося 105 ДТП, зокрема з потерпілими – 7, три особи загинуло. Затримано 21 особу, які керували транспортними засобами у стані сп’яніння. Зареєстровано 8 пожеж, жодного потерпілого.

Інф. «ВК»