У миротворці – за конкурсом

Як повідомила прес-служба Міноборони України, керівник військового відомства Анатолій Гриценко видав директиву «Про вдосконалення системи комплектування особовим складом посад миротворчого персоналу, штабних елементів (центрів) та керівних посад у складі миротворчих контингентів». Такий документ, що дасть змогу підвищити ефективність миротворчої діяльноті вітчизняних Збройних сил, давно потрібен. Хоча б тому, що служба за кордоном приваблює багатьох офіцерів та контрактників, а вакансій на всіх просто не вистачає.

Відповідно до директиви буде здійснено відбір офіцерів, які мають відповідні рівні підготовки за фахом та знання іноземної мови, для внесення їх до резерву кандидатів на посади миротворчого персоналу, міжнародних штабних елементів (центрів) та командирів миротворчих контингентів. Крім того, в Міноборони створять електронно-інформаційну базу обліку військовослужбовців, які проходять або проходили службу в складі таких контингентів.

Відбір здійснюватиметься на конкурсній основі щороку. Потрапити до числа миротворців можуть офіцери віком від 25 до 45 років, які відповідають вимогам щодо їхньої професійної підготовки, стану здоров’я та морально-етичних рис характеру.