«Екотранс» із завданнями не впорався

Постійна комісія Київради з питань екологічної політики рекомендувала Київраді ліквідувати комунальне підприємство «Екотранс», оскільки воно не виконує покладених на нього функцій.

Начальник Головного управління транспорту, зв’язку та інформатизації Іван Шпильовий розповів, що із самого початку роботи підприємство не спромоглося стати таким підрозділом, який впроваджує міську програму екології транспорту. Комісія, що підбивала підсумки фінансово-господарської діяльності «Екотрансу» за період із 2002 до 2005 року, визнала його роботу незадовільною. Нині підприємство має близько 2 млн. грн. заборгованості. Крім того, упродовж 2002 – 2003 років невідомі особи із символікою «Екотрансу» розгорнули протиправну діяльність із проведення екологічного контролю транспорту на вулицях Києва, чим також скомпрометували комунальне підприємство. Як наслідок, керівництво «Екотрансу» звільнили з роботи. За фактом шахрайських дій деяких колишніх працівників підприємства порушено кримінальні справи.

Саме з цих причин постійна комісія Київради рекомендуватиме ліквідувати КП «Екотранс», а його функції перекласти на Управління охорони навколишнього природного середовища.