Світлі голови виходять із підпілля

Організована Київською незалежною медіа-профспілкою (КНМП) за сприяння компанії «Майкрософт Україна» конференція «Сучасні технології для медіа-професіоналів» була подібна до науково-практичного семінару. Передусім завдяки майстер-класам із ефективного використання офісних програм для «чайників», досвідчених користувачів і для інженерно-технічних фахівців. Ознайомлення з новинками вітчизняні журналісти сприймали з неприхованою заздрістю до німецьких і французьких колег: «Ми не так багато заробляємо, щоби працювати на таких висококласних машинах».

Виступ віце-президента компанії «Майкрософт» по Центральній і Східній Європі Вахе Торосяна викликав справжню дискусію. І не тільки щодо піратських дисків і не менш піратських версій комп’ютерних програм. За цими показниками Україна посідає «почесне» друге місце і поступається лише В’єтнаму. З тим, що з розкрадачами інтелектуальної власності необхідно боротися, ніхто з присутніх не сперечався. Найбільше словесних списів було зламано щодо цін на програми і небезпеки від випромінювачів.

Після конференції пан Торосян похвалив українських користувачів, розіграв серед них ноут-бук і сказав: «Коли я прилетів до Києва, мене здивували ваші тумани. Іноді я ніби перебуваю в подібній атмосфері: відсутність орієнтирів, розпізнавальних знаків і зворотного зв’язку... У світі нових технологій усе це неприйнятно. Зв’язок має бути безперервним, мобільним і взаємним. Наш «туман» поступово розсіюється. Завдяки співробітництву з Міністерством освіти та науки українські світлі голови виходять із підпілля і переходять на легальне становище».