«Золота квітка» елегантного букета

Без зайвої помпезності в одязі, однак із притаманним для неї почуттям смаку  прибула на вручення золотої статуетки до польської амбасади українська екс-прем’єрка Юлія Тимошенко.

Офіційна зала посольства ледь вмістила всіх журналістів та представників ділових кіл сусідньої держави. У мене склалося враження, що саме тут найпривабливішому з  вітчизняних політиків мають вручити чи не всі «завойовані» нею нагороди. Та принаймні досить престижну – «Людина року» економічного форуму в Криниці – таки вручили.

Хоча пані Тимошенко цього відкрито не демонструвала, однак на її обличчі досить легко було прочитати не лише вдячність полякам, які подарували їй «Золоту квітку» економічного форуму, і зробили це саме у Києві, а й можна було помітити не позбавлену політичного егоїзму посмішку – «Ну, що ж, Вікторе Андрійовичу, привітали мене таки поляки...»

Однак насправді з уст пані Тимошенко злітали лише радісні слова вдячності. Вона  зазначила, що розцінює цю нагороду як визнання вчинку українського народу. «Це не стільки оцінка моїх дій, скільки тих людей, що стояли на Майдані», – підсумувала Юлія Володимирівна.

У відповідь представник програмної ради форуму в Криниці Зигмунт Бердиховський сказав: «Ми заявляли, що у своїх рішеннях є незалежними від політичного тиску і тиску ззовні, вони остаточні й не підлягають змінам», – зазначив він.

До речі, екс-прем’єрка збирається віддати нагороду до якогось музею, можливо, до стендів Помаранчевої революції у Києво-Могилянській академії.

І ще. З нетерпінням журналісти очікували відповіді на найактуальніше запитання: чи прийде Юлія Тимошенко на Майдан разом із Віктором Ющенком? Володарка ексклюзивної зачіски відповіла: «Не можу всі новини повідомляти одразу». І не треба. Побачимося на Майдані.