Україна славить «Голос України»

У п’ятницю у вщерть заповненому конференц-залі Будинку вчителя відбулися урочистості з нагоди 15-річчя газети Верховної Ради України «Голос України». Головний редактор видання Анатолій Горлов першому надав слово голові Верховної Ради Володимирові Литвину, який дав високу оцінку доробку газетярів-«голосукраїнців» в утвердженні української державності й парламентаризму. Заступник Київського міського голови – секретар Київради, лідер української партії «Єдність» Володимир Яловий говорив про творчі взаємини, які склалися між міською владою і колективом «Голосу України» у висвітленні життя столиці, розвитку місцевого самоврядування. Привітання від Прем’єр-міністра України Анатолія Кінаха зачитав віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко. Про вагу журналістського слова і відповідальність працівників ЗМІ говорили перший заступник голови Держтелерадіо Анатолій Мураховський і голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко.

Усі промовці, звісно ж, скористалися можливістю й нагородили газетярів своїми відзнаками, серед яких – і державні.

Колектив презентував гостям ювілейний номер газети, де розповідається «як ми ставали командою», а також видану у видавництві «Київська правда» збірочку публікацій провідних журналістів «Голосу України» Анатолія Горлова, Володимира Королюка, Сергія Лавренюка, Юліани Шевчук «Еволюція влади».
Від колективу майже 100-літнього «Вечірнього Києва» його головний редактор Олександр Балабко вручив колегам міні-скульптуру у вигляді юної дівчини, яка символізує 15-річчя «Голосу України», і зачитав віршоване вітання, де є такі рядки:

Ніби й вік підлітковий,

Та знаємо всі

І вагомість, і силу газети

Ми бажаємо їй перемог

Голосних, гострих пер

І високого лету.

Інф. «ВК»