Льодові зірки повертаються до Києва

Два роки тому найтитулованіший український фігурист, олімпійський чемпіон, чемпіон Європи та світу Віктор Петренко вперше представив у Києві льодове шоу «Ми – чемпіони». Планував він це зробити і минулої зими. Проте завадила Помаранчева революція. «Уся увага була прикута до президентських виборів і подій навколо них, – пояснює Віктор. – Тож ми відклали наші виступи до кращих часів».

І ось довгоочікуване чемпіонське шоу повертається до Києва. Два дні, 9 та 10 грудня, Віктор Петренко  зі своїми колегами фігуристами радуватимуть глядачів майстерністю танцювати на льоду.

Філіп Конделоро, Сурія Боналі, Катерина Гордєєва, Олена Грушина та Руслан Гончаров, Марина Анісіна та Гвендаль Пейзера, Олена Бережна та Антон Сіхарулідзе – це ще не повний перелік чемпіонів, яких побачать у Київському палаці спорту прихильники фігурного катання. Сам  Віктор, який здобув усі свої нагороди в одиночному катанні, виступатиме з напарницею… лялькою майже у людський зріст. І нічого дивного тут немає. Віктор – уродженець Одеси, а тому  навіть по десяти роках життя у Сполучених Штатах не втратив одеського почуття гумору. Цей «дует» ось уже кілька років є візитівкою Петренка. «Створюючи номер, ми з командою довго думали, як назвати ляльку, – розповідає 36-літній фігурист. – А ім’я їй дала моя донька Вікторія. Вона всіх своїх ляльок називає Тетянами і, побачивши цю велику ляльку, промовила: «Ось ще одна Тетяна».

 Льодові шоу за участю зірок фігурного катання з’явилися понад 30 років тому. Найвідоміше з них – американське «Чем-піони на льоду». Упродовж 18 років Віктор Петренко – його постійний учасник. Ідея створити подібне шоу в Україні у Віктора виникла давно. Але знадобилося кілька років, щоб втілити її у життя. Глядачі поки що мають змогу побачити «Ми – чемпіони» тільки у Києві. Але, можливо, вже наступного року шоу за участю  відомих фігуристів світу відвідають і жителі інших великих українських міст.

Наразі Віктор Петренко разом з «Чемпіонами на льоду» гастролює Європою. У перервах між виступами навідується до України. Про закінчення професійної кар’єри, так само про те, чим займатиметься після цього, ще серйозно не думав. «Можливо, коли дедалі частіше вішатиму ковзани на цвях, відкрию власну школу», – говорить він.