Нова школа в старих стінах

Від учора близько 1000 учнів столичної загальноосвітньої школи № 177, що в Солом’янському районі, почали активно штудіювати колись заборонені науки. Річ у тім, що після реконструкції цей навчальний заклад змінив спеціалізацію – тепер школярі поглиблено вивчатимуть біотехнології. Реконструкція тривала близько двох місяців.

На відкриття першої черги реконструйованої школи прибуло чимало гостей. Майданчик перед школою був переповнений.

– Сьогодні 526 столичних шкіл прийняли 270 тисяч школярів, – каже міський голова Олександр Омельченко. – Мені дуже приємно відзначити той факт, що майже всі київські школярі забезпечені всім необхідним, аби отримувати якісні знання. Напередодні столична влада додатково виділила ще близько 4 мільйонів гривень на придбання підручників. На спеціалізовану школу № 177 ми покладаємо великі сподівання, адже це єдина на європейському континенті школа з поглибленим вивченням біотехнологій. У світі є ще одна – в далекому Сингапурі.

Як стверджують фахівці-будівельники, реконструкція школи №177 – це яскравий приклад того, як у старих стінах можна збудувати нову школу.

– Завдяки технологіям, які використовували будівельники, наші учні отримали нові найсучасніші класи, – каже директор спеціалізованої школи
№ 177 Ірина Сташевська. – Ми маємо все необхідне для організації навчального процесу на найвищому рівні. Насамперед ідеться про обладнання кабінетів фізики, хімії та спеціалізовані лабораторії. Кожен із вчителів має окрему кімнату для відпочинку, для дітей обладнано навіть ігрову кімнату. Все зроблено для того, аби якість освіти була найвища, адже ми прагнемо стати частиною європейського освітнього простору.

Годиною раніше Олександр Омельченко відвідав ліцей № 77, де навчаються його внучки.
 Катю й Лізу я провів до школи. Катя цього року пішла до шостого класу, а Ліза – першокласниця, – повідомив він.