Солодка лихоманка не вщухає

Цукор мало не щодня дивує нас цінами: вони такі спритні, що не встигаєш за ними слідкувати. Не те що покупці, самі продавці з того дивуються й обурюються, бо ж доводиться міняти цінники на товарі. Певна річ, цифри змінюються в прогресії. Хоча віднедавна деінде все-таки з’явився обіцяний цукор по 3.30 грн., одначе на полицях магазинів він довго не залежується.Кілька днів тому я особисто вирішила пошукати того найдешевшого цукру. Вирушила на Лук’янівський ринок.– Уже два тижні, як не торгую...

«Цікава хода» у джазовій імпровізації

Київська муніципальна українська академія танцю імені Сержа Лифаря (КМУАТ) не раз тішила поціновувачів Терпсихори спільними міжнародними проектами.Під час недавнього спільного концерту учнів і студентів цього закладу та студентів міжнародної академії балету зі США (м.Грір), що відбувся в Національній опері України, юні виконавці обох академій приємно подивували своїми досягненнями. Зосібно, такі гості як Брайтон Спарлінг, Джуліана Джордан і студент КМУАТ Володимир Банников майстерно виконали...

Державної торгівлі – три відсотки

Хоча міська влада й домовилася з Держрезервом про закупівлю в нього п’яти тисяч тонн цукру за ціною 2,9 гривні і встановила на нього граничну надбавку 12 відсотків, але солодкий пісок за обіцяні 3,3 гривні й досі не з’явився в багатьох торговельних закладах столиці. Чому так відбувається, ми вирішили з’ясувати в Головному управлінні споживчого ринку та торгівлі КМДА, якому, здавалося б, підпорядковуються всі, хто щось продає в столиці.З’ясувалося, що не все так просто. Бо, як повідомили в...

Перш ніж будувати

Прес-конференція головного архітектора Києва Василя Присяжнюка розпочалася із запитань щодо районних громадських слухань з приводу забудови історичної частини столиці.– Наше законодавство передбачає все, щоб зберегти історичну забудову,– сказав пан Василь. – Є закон про охорону культурної спадщини, є Генеральний план розвитку міста до 2020 року. Ним визначено історико-архітектурний опорний план, встановлено межі історичних ареалів. Розробляється документація, що погоджується з пам’яткоохоронними...

«Що тоді робити зі старим?»

Зайшов у пошуках дешевого цукру в один із сучасних супермаркетів. На полицях – розмаїття солодкого товару за ціною від 4,65 до 16 гривень із копійками («Натуральний цукор» – написано на пакеті, вміст якого жовтіє крізь целофанове віконце). Але по три тридцять не знайшов. Запитую менеджера: «А де ж у вас дешевий цукор?» Відповідає, що поки на складі. І пояснює: «Доки не розпродамо наявного за ціною, що ви її побачили на полицях, цукор по три тридцять не виставлятимемо. Адже що тоді робити зі...

Так і справді на всіх не вистачить

Цікаву картину довелося спостерігати в супермаркеті на Виноградарі. За цукром, який продавали по 3,30 грн. за один кг, вишикувалася черга чоловік з десяти. Давали і по п’ять, і по десять кілограмів, насипаючи у фірмові пакети. Одна завзята жіночка, скупившись і позасовувавши солодкий товар по камерах схову, мерщій ставала в чергу знову. Хтозна, скільки разів вона здійснила б цей маневр, та раптом продавщиця повідомила: «По три тридцять цукру більш нема!»