Божі заповіді втілювати в життя

«Церква повинна не тільки проповідувати любов, а й втілювати Божі заповіді в життя» – на цій велемудрій і вічній істині ще раз акцентував увагу віруючих Патріарх Філарет на урочистому освяченні майбутнього Донецького регіонального центру віри, духовності та милосердя.

Згідно з архітектурним задумом, на місці, де зараз встановлено пам’ятний знак, невдовзі буде збудовано Свято-Михайлівський кафедральний собор, дзвіницю, капличку, недільну школу, лікарню для дітей із церебральним паралічем та хворобою Дауна, а також притулок для бомжів. Причому майже всі кошторисні витрати взяла на себе відома корпорація «Індустріальний союз Донбасу», очолювана братами Сергієм та Олександром Тарутами.

Після процедури освячення предстоятеля УПЦ КП було запрошено відвідати Донецький інститут штучного інтелекту, на що він люб’язно погодився. До речі, на подальшій своїй зустрічі із працівниками цього закладу Патріарх Філарет вкотре вже наголосив на принциповій відокремленості церковних справ од політики, а серед найперших пріоритетів вітчизняного православ’я назвав відродження втрачених джерел духовності. Владика ознайомився також із ходом будівництва місцевого студентського храму, який на диво стрімко злинув у височінь перед фасадом головного інститутського корпусу. За цей внесок у справу виховання підростаючого покоління ректора інституту Анатолія Шевченка було нагороджено орденом Миколи-Чудотворця. Вітаючи добре знаного в Україні освітянина, святійший Патріарх наголосив, що багатий досвід донеччан, де вже не перший рік успішно працює факультет філософії та релігієзнавства, без сумніву, заслуговує якнайшвидшого поширення серед інших навчальних закладів нашої держави.